Zuinig met energie, zoveel mogelijk gebruik maken van natuurlijke energiebronnen, voor IBR is dat vanzelfsprekend. Over duurzaamheid adviseren wij in al onze producten, zoals verwarming, maar ook meer specifiek op het gebied van alternatieve energiebronnen.

Zonneboilers

Een zonneboiler wordt steeds efficiënter met een hogere opbrengst en kortere terugverdientijd. Wanneer u overweegt een zonneboiler aan te schaffen, doe dat dan nu, want dan gaat uw terugverdientijd meteen in. Vraag ons om advies, wij weten wat mogelijk is. 

Lucht-water warmtepompen

Verwarming en tapwater via lucht/water-warmtepompen is een van de favoriete manieren om de (nieuwbouw) woningen van "het gas" af te krijgen. De prijs van een lucht/water-warmtepomp is een stuk aantrekkelijker dan een water/water-warmtepomp. Ook bestaande woningen zijn onder bepaalde voorwaarden prima te verwarmen via deze warmtepompen. Ook appartementen-complexen zijn zeker een mogelijkheid. Wij maken gebruik van uitsluitend A-kwaliteit warmtepompen welke zeer weinig geluid produceren. Onze warmtepompen voldoen meer dan ruimschoots aan de gestelde geluidsnormen.Laat ons u adviseren wat allemaal mogelijk is.

Verwarming door aardwarmte

Gebruik maken van aardwarmte diep uit de grond is een duurzame manier van verwarmen. Een warmtewisselaar zet het verschil in temperatuur telkens om in warmte, waardoor met kleine stapjes de uiteindelijke verwarmingstemperatuur bereikt wordt. ’s Zomers werkt dit proces omgekeerd en koelt het systeem uw woning of bedrijf. Dit bespaart aanzienlijk op de traditionele energiebronnen.

Energiezuinig ventileren

Optimaliseer de luchtkwaliteit in uw woning of bedrijf. Daarvoor zijn goede en duurzame manieren, die ventileren, verwarmen en koelen. Bijvoorbeeld door middel van een warmteterugwininstallatie (WTW), of met andere systemen. Elk systeem heeft zijn voor- en nadelen, dus vraag ons eerst om goed advies.